АМБАСАДОР УЈЕДИЊЕНОГ КРАЉЕВСТВА ПОСЈЕТИО СУД БИХ

20.05.2019, 15:49

Амбасадор Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске у Босни и Херцеговини, Њ. Е. Matthew Field, заједно са замјеницом др Ruth Wiseman и шефом Програмске јединице за западни Балкан при Министарству иностраних послова УК, Nickom Lattom, посјетио је данас Суд Босне и Херцеговине и одржао састанак са предсједником Суда БиХ, Ранком Дебевецом.

 

 

На састанку се разговарало о учинку пројекта који финансира Влада Уједињеног Краљевства, а проводи AIRE Centar који пружа подршку Суду БиХ у имплементацији Европске конвенције за људска права, те о његовом наставку. Такође се разговарало о имплементацији препорука из извјештаја ОЕБС-а „Процјена потреба правосуђа у процесуирању корупције кроз праћење рада на кривичним предметима“ у домену који се односи на Суд Босне и Херцеговине.

 

Предсједник Суда БиХ, Ранко Дебевец, зажелио је добродошлицу амбасадору и захвалио на континуираној подршци Уједињеног Краљевства Суду Босне и Херцеговине, нагласивши да је владавина права од кључне важности за европску перспективу Босне и Херцеговине.

 

Амбасадор Field је изразио пуну подршку раду Суда Босне и Херцеговине, нарочито раду на процесуирању предмета корупције, организованог криминала и ратних злочина и даљем унапређењу владавине права у процесу интеграције региона у ЕУ.