Студенти Факултета за криминалистичке науке из Сарајева посјетили Суд Босне и Херцеговине

12.04.2019, 15:41

Двије групе од 65 студената са Одсјека за криминалистику, Одсјека за криминологију и Одсјека за сигурносне студије Факултета за криминалистичке науке из Сарајева данас су посјетили Суд Босне и Херцеговине. Прва група студената је присуствовала предавању у судници 4, а друга група је пратила суђење пред Одјелом II за организовани криминал, привредни криминал и корупцију.

 

Циљ посјете је био да се студенти упознају са радом Суда Босне и Херцеговине, и да се у оквиру припреме испита из предмета општа виктимологија упознају с аспектима рада Одјељења за подршку свједоцима у односу на помоћ, подршку и заштиту жртава рата, те помоћ, подршку и заштиту жртава организованог криминала.

У уводном дијелу студентима је добродошлицу пожелио и предавање одржао Ирхад Билић, правни савјетник предсједника и руководилац Одјељења за информисање јавности и сарадњу са заједницом Суда Босне и Херцеговине. Након тога студентима се обратила Алма Тасо-Дељковић, руководилац Одјељења за подршку свједоцима, која је студентима представила начин рада тима за подршку свједоцима те их упознала са одређеним ситуацијама са којима се особље овог Одјељења свакодневно сусреће приликом пружања подршке како јавним свједоцима тако и свједоцима са мјерама заштите.  

Проф.др Азра Аџајлић-Дедовић је захвалила на гостопримству и добро организованом предавању које је покрило све аспекте рада Суда Босне и Херцеговине те исказала жељу да студенти и даље наставе да прате рочишта која се одржавају пред Судом Босне и Херцеговине.

Студентима је подијељен промотивни материјал, а подстакнути су и да прате рад Суда на његовој интернет страници.