Studenti iz Slovenije posjetili Sud BiH

23.10.2018, 15:10

Sud Bosne i Hercegovine ugostio je danas skupinu od 25 studenata magistarskoga programa na Fakultetu za sigurnosne studije Sveučilišta u Mariboru, Slovenija.  Studenti su u studijskom posjetu Bosni i Hercegovini u okviru kojega su izrazili želju saznati više o organizaciji i radu Suda Bosne i Hercegovine. 

 

U okviru posjeta Sudu Bosne i Hercegovine studenti su imali prigodu razgovarati sa  predstavnicima Odjeljenja za informiranje javnosti i suradnju sa zajednicom, Pravnoga odjeljenja i Odjeljenja za potporu svjedocima Suda Bosne i Hercegovine. Studenti su iskazali veliki interes postavljajući mnogobrojna pitanja o organizaciji, ustroju i posebnim karakteristikama Suda Bosne i Hercegovine.

 

Studentima se, također, obratio šef Kabineta Predsjedništva VSTV BiH, gospodin Admir Katica, koji je studente upoznao sa nadležnostima Visokoga sudbenoga i tužiteljskoga vijeća Bosne i Hercegovine.

 

Na kraju posjeta  studentima je podijeljen promotivni materijal Suda BiH i podstaknuti su da i dalje prate rad Suda putem službene internet stranice.