Pretraga predmeta i presuda

Predmeti pred Sudom Bosne i Hercegovine

Sudska praksa Suda Bosne i Hercegovine

15:16 29.11.2021

Ukinuta mjera pritvora osumnjičenom Mladenu Milovanoviću, a određene mjere zabrane

Sud Bosne i Hercegovine donio je 26.11.2021. godine rješenje u predmetu Bojan Cvijetić i drugi kojim je usvojen prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine od 24.11.2021. godine, pa je prema osumnjičenom Mladenu Milovanoviću ukinut pritvor određen rješenju Suda BiH od 18.11.2021. godine.

 

Prema osumnjičenom su, istovremeno, određene mjere zabrane i to: zabrana putovanja iz člana 126. stav 2. Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine (ZKP BiH), a u cilju izvršenja ove mjere osumnjičenom se zabranjuje putovanje van Bosne i Hercegovine, te mu se privremeno oduzimaju važeća putna isprava uz zabranu izdavanja novih, a zabranjen mu je i prelazak državne granice uz korištenje lične karte; zabrana posjećivanja određenih mjesta ili područja iz člana 126.a stav 1. tačka b) ZKP BiH, a u cilju izvršenja ove mjere osumnjičenom se zabranjuje posjećivanje zgrade ili prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Državne agencije za istrage i zaštitu; zabrana sastajanja s određenim osobama iz člana 126.a stav 1. tačka c) ZKP BiH, na način da se osumnjičenom zabranjuje svaki oblik kontaktiranja i sastajanja s drugim osumnjičenima kao i svjedocima u ovom krivičnom predmetu.

 

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, a kontrola opravdanosti će se vršiti svaka dva (2) mjeseca. Osumnjičeni je upozoren da mu može biti određen pritvor ako prekrši obaveze iz izrečenih mjera zabrane.

 

Mladen Milovanović osumnjičen je da je  počinio krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 2. i 3. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH) u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. KZ BiH.


RSS Sitemap Copyrights © Sud Bosne i Hercegovine. All rights reserved