Pretraga predmeta i presuda

Predmeti pred Sudom Bosne i Hercegovine

Sudska praksa Suda Bosne i Hercegovine

11:40 27.11.2019

Ukinut pritvor osumnjičenom Milanu Trišiću

Sud Bosne i Hercegovine, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH za produženje pritvora osumnjičenom Milanu Trišiću, donio je, dana 21.11.2019. godine, rješenje kojim je kao neosnovan odbijen prijedlog Tužilaštva BiH, te je u odnosu na osumnjičenog ukinut pritvor.

 

Istovremeno su prema osumnjičenom Milanu Trišiću određene mjere zabrane i to: zabrana napuštanja boravišta, zabrana putovanja i zabrana sastajanja s određenim osobama. Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za njima postoji potreba, a najduže do eventualnog upućivanja osumnjičenog na izdržavanje kazne zatvora ili do drugačije odluke Suda. Kontrola opravdanosti trajanja mjera zabrane vršit će se svaka dva mjeseca, a osumnjičenom može biti određen pritvor ukoliko prekrši obaveze iz izrečenih mjera zabrane.

 

Milan Trišić osumnjičen je da je počinio krivično djelo zločini protiv čovječnosti iz člana 172. stav 1. tačka h) u vezi sa tačkama a), d), e), f), i) i k), i u vezi sa članom 180. stav 1. i članom 29. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH).

 


RSS Sitemap Copyrights © Sud Bosne i Hercegovine. All rights reserved