Pretraga predmeta i presuda

Predmeti pred Sudom Bosne i Hercegovine

Sudska praksa Suda Bosne i Hercegovine

14:40 06.05.2021

Ukinut pritvor osumnjičenima u predmetu Goran Milošević i drugi

Sud Bosne i Hercegovine je 5.5.2021. godine donio rješenje u predmetu Goran Milošević i drugi kojim je usvojen prijedlog Tužilaštva BiH te je prema osumnjičenima Goranu Miloševiću i Svetozaru Kašikoviću ukinuta mjera pritvora određena rješenjem Suda BiH od 13.04.2021. godine. Istovremeno su u odnosu na osumnjičene određene mjere zabrane i to:

 

  • mjera zabrane poduzimanja određenih poslovnih aktivnosti ili službenih dužnosti iz člana 126.a stav 1. tačka a) Zakona o krivičnom postupku BiH (ZKP BiH) na način da se osumnjičenima zabranjuje obavljanje službene dužnosti policijskog službenika u Graničnoj policiji BiH;
  • mjera zabrane sastajanja sa određenim osobama iz člana 126.a stav 1. tačka c) ZKP BiH na način da se osumnjičenima zabranjuje međusobno kontaktiranje i sastajanje kao i kontaktiranje i sastajanje sa ostalim osumnjičenima, svjedocima i pomagačima u ovom predmetu.

 

Izrečene mjere zabrane trajat će dok za istim postoji potreba ili do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti trajanja mjera vršit će se svaka dva mjeseca. Osumnjičenima može biti određen pritvor ukoliko prekrše bilo koju obavezu nametnutu rješenjem Suda.

 

Goran Milošević i Svetozar Kašiković osumnjičeni su za počinjenje krivičnog djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz člana 249. stav 2. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH) u vezi s krivičnim djelima zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja iz člana 220. KZ BiH, primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 217. stav 1. KZ BiH, nedozvoljen promet akciznih proizvoda iz člana 210.a KZ BiH i krivičnim djelom krijumčarenje iz člana 214. KZ BiH.

 


RSS Sitemap Copyrights © Sud Bosne i Hercegovine. All rights reserved