Pretraga predmeta i presuda

Predmeti pred Sudom Bosne i Hercegovine

Sudska praksa Suda Bosne i Hercegovine

11:37 14.03.2019

Ukinut pritvor osumnjičenima u predmetu Frano Gavranović i drugi

Sud BiH donio je, dana 13.03.2019. godine, rješenje kojim se osumnjičenim Gavranović Frani, Simikić Dušku i Hodžić Harisu ukida pritvor. Usvojen je prijedlog Tužilaštva BiH te su prema osumnjičenima određene mjere zabrane, i to zabrana napuštanja boravišta i zabrana putovanja. Naređeno je privremeno oduzimanje svih putnih isprava, odnosno pasoša izdatih na ime osumnjičenih, izdavanje novih pasoša kao i korištenje ličnih kartata za prelazak državne granice. Osumnjičenima Gavranović Frani, Simikić Dušku i Hodžić Harisu izrečena je i zabrana sastajanja sa određenim osobama odnosno zabrana bilo kakvog međusobnog kontaktiranja ili povezivanja kao i kontaktiranja i povezivanja sa ostalim saosumnjičenim u ovom krivičnom predmetu što podrazumijeva kontaktiranje telefonskim putem, posredno ili neposredno.

 

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, a kontrola opravdanosti vršit će se svaka 2 (dva) mjeseca. Osumnjičenima, koji su istog dana pušteni na slobodu, može biti određen pritvor ukoliko prekrše obaveze iz izrečenih mjera zabrane.

 

Frano Gavranović i Duško Simikić osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 2. Krivičnog zakona BiH (KZ BiH) u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. KZ BiH, dok je Haris Hodžić osumnjičen da je počinio krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 3. u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. KZ BiH.


RSS Sitemap Copyrights © Sud Bosne i Hercegovine. All rights reserved