Pretraga predmeta i presuda

Predmeti pred Sudom Bosne i Hercegovine

Sudska praksa Suda Bosne i Hercegovine

15:55 26.06.2019

Studenti Univerziteta u Denveru posjetili Sud BiH

Petnaest studenata magistarskog programa Socijalnog rada Univerziteta u Denveru, Sjedinjenje Američke Države, posjetilo je danas Sud Bosne i Hercegovine.

 

U prvom dijelu posjete predstavnik Odjeljenja za informisanje javnosti i saradnju sa zajednicom studente je upoznao sa strukturom i nadležnostima Suda Bosne i Hercegovine. Nakon toga predstavnica Odjeljenja za podršku svjedocima predstavila je studentima način rada tima za podršku svjedocima te ih upoznala s određenim situacijama s kojima se osoblje ovog Odjeljenja svakodnevno susreće prilikom pružanja podrške kako javnim svjedocima tako i svjedocima s mjerama zaštite. U okviru posjete studenti su također imali priliku pogledati snimke s nekoliko ročišta pred Odjelom I za ratne zločine Suda Bosne i Hercegovine.

 

Studenti su bili veoma zainteresovani saznati više o radu Odjeljenja za podršku svjedocima, te su postavljali brojna pitanja, između ostalog o tome kako raditi i ophoditi se sa ovom osjetljivom grupom ljudi, na koji način im olakšati iskustvo svjedočenja, te kako im pružiti podršku prije i nakon svjedočenja.

 

Profesorica Ann Petrila zahvalila je na organizaciji posjete naglasivši da je posjeta Sudu BiH veoma važan element boravka studenata u Bosni i Hercegovini.


RSS Sitemap Copyrights © Sud Bosne i Hercegovine. All rights reserved