Pretraga predmeta i presuda

Predmeti pred Sudom Bosne i Hercegovine

Sudska praksa Suda Bosne i Hercegovine

13:52 20.11.2014

Studenti psihologije posjetili Sud Bosne i Hercegovine

Predstavnici Odjeljenja za informiranje javnosti Suda BiH, u saradnji sa Odjeljenjem za podršku svjedocima, organizirali su posjetu studenata psihologije Sudu Bosne i Hercegovine. Riječ je o grupi od 50 studenata Filozofskog fakulteta iz Sarajeva, Odsjek psihologija.

 

U okviru posjete studenti su imali priliku upoznati se sa aktivnostima i načinom rada Suda BiH, posjetiti sudnicu i pogledali snimke sa ročišta održanog pred Odjelom I za ratne zločine Suda Bosne i Hercegovine.

 

Predstavnici Odjeljenja za podršku svjedocima predstavili su studentima  način rada tima za podršku , a upoznali su ih i sa određenim situacijama sa kojima se svakodnevno susreću prilikom pružanja podrške zaštićenim svjedocima.

 

Studenti su bili veoma zainteresirani da saznaju više o radu, načinu djelovanja Odjeljenja za podršku svjedocima, te su postavljali mnogobrojna pitanja.

 

Kako raditi i ophoditi se sa ovom osjetljivom grupom ljudi, na koji način im olakšati iskustvo svjedočenja, pružiti podršku prije i nakon svjedočenja, samo su neka od pitanja  koja su studenti postavljali timu za podršku svjedocima Suda BiH.

 

Na kraju prezentacije studenti su podstaknuti i da prate rad Suda BiH putem službene internet stranice.

 

U prilogu fotografije današnje posjete.


RSS Sitemap Copyrights © Sud Bosne i Hercegovine. All rights reserved