Pretraga predmeta i presuda

Predmeti pred Sudom Bosne i Hercegovine

Sudska praksa Suda Bosne i Hercegovine

15:25 21.10.2014

Studenti Pravnog fakulteta iz Banja Luke posjetili Sud Bosne i Hercegovine

Grupa od 50 studenata Pravnog fakulteta iz Banja Luke posjetila je danas Sud Bosne i Hercegovine. Predstavnici Odjeljenja za informiranje javnosti Suda BiH u saradnji sa Helsinškim odborom za ljudska prava u Republici Srpskoj zajedno su organizirali posjetu studenata prava Sudu Bosne i Hercegovine.

 

U okviru posjete studenti su imali priliku upoznati se sa aktivnostima Suda u domenu odnosa sa javnošću, a predstavnik Pravnog odjeljenja upoznao je studente sa strukturom, radom i dostignućima Suda Bosne i Hercegovine.

 

Studenti su imali priliku posjetiti jednu od sudnica Suda BiH i pogledati snimak sa ročišta održanog pred Odjelom I za ratne zločine Suda Bosne i Hercegovine.

 

Studenti su bili veoma zainteresirani da saznaju više o organizaciji, strukturi i posebnim karakteristikama Suda Bosne i Hercegovine, te su postavljali mnogobrojna pitanja.

 

Na kraju prezentacije studentima su podijeljeni promotivni materijali, a podstaknuti su i da prate rad Suda BiH putem njegove službene internet stranice.

 

U prilogu fotografije današnje posjete.


RSS Sitemap Copyrights © Sud Bosne i Hercegovine. All rights reserved