Pretraga predmeta i presuda

Predmeti pred Sudom Bosne i Hercegovine

Sudska praksa Suda Bosne i Hercegovine

15:15 10.11.2017

Studenti prava iz Tuzle posjetili Sud Bosne i Hercegovine

U organizaciji Helsinškog odbora za ljudska prava Republike Spske iz Bijeljine, grupa od 40 studenata prava iz Tuzle je danas posjetila Sud Bosne i Hercegovine. Cilj posjete bio je upoznavanje studenata sa strukturom i funkcionisanjem Suda Bosne i Hercegovine.

 

Predstavnici Pravnog odjeljenja, Odjeljenja za podršku svjedocima i Odjeljenja za informiranje javnosti i saradnju sa zajednicom su kroz prezentacije upoznali studente sa organizacijom, načinom rada, praksom i ostvarenim rezultatima Suda Bosne i Hercegovine.  Studenti su postavljali pitanja i izrazili zahvalnost za iskazanu dobrodošlicu i informacije koje su tokom posjete saznali.

 

Gosti su, takođe, imali priliku pogledati snimak svjedočenja svjedoka sa mjerama zaštite iz jednog predmeta održanog pred Odjelom I za ratne zločine Suda Bosne i Hercegovine.

 

Na kraju posjete studentima su podijeljeni materijali sa dodatnim informacijama o Sudu Bosne i Hercegovine, a podstaknuti su i da prate rad Suda na njegovoj službenoj internet stranici.

 

U prilogu su fotografije  današnje posjete.


RSS Sitemap Copyrights © Sud Bosne i Hercegovine. All rights reserved