Pretraga predmeta i presuda

Predmeti pred Sudom Bosne i Hercegovine

Sudska praksa Suda Bosne i Hercegovine

14:15 09.06.2015

Stručni saradnici Saveznog ustavnog suda iz Njemačke posjetili Sud BiH

Grupa od 60 stručnih saradnika iz Saveznog ustavnog suda Karlsruhe, Savezna Republika Njemačka, danas su u sklopu studijskog putovanja posjetili Sud Bosne i Hercegovine.

 

Nakon uvodnog pregleda u vezi s osnivanjem, mandatom i glavnim postignućima Suda Bosne i Hercegovine, sudija Apelacionog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine Tihomir Lukes odgovarao je na brojna pitanja gostiju, između ostalog, o predmetima ratnih zločina ustupljenih Sudu BiH od strane Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju, postupku donošenja odluka, percepciji javnosti o radu Suda, ulozi Suda u procesu pomirenja, institutu sporazuma o priznanju krivnje.

U sklopu posjete, organiziran je i obilazak sudnice tokom kojeg su gosti imali priliku vidjeti galeriju sudnice, a  upoznati su i sa logističkom i operativnom stranom vođenja suđenja, kao i sa zaštitnim mjerama koje se odobravaju svjedocima i načinima njihovog sprovođenja.

Predstavnici delegacije Saveznog ustavnog suda iz Njemačke su se zahvalili na dobrodošlici, srdačnom prijemu i pruženoj prilici da saznaju  iskustva i dobiju korisne informacije o načinu funkcioniranja Suda.

U prilogu su fotografije  posjete.


RSS Sitemap Copyrights © Sud Bosne i Hercegovine. All rights reserved