Pretraga predmeta i presuda

Predmeti pred Sudom Bosne i Hercegovine

Sudska praksa Suda Bosne i Hercegovine

15:34 15.06.2021

Stažisti Centra za postkonfliktna istraživanja posjetili Sud Bosne i Hercegovine

 Sud Bosne i Hercegovine je danas upriličio posjetu Sudu BiH za grupu od 15 stažista Centra za postkonfliktna istraživanja (PCRC). Ovo je prva posjeta u kombinovanom formatu nakon godinu dana otkad je zbog pandemije COVID-19 virusa suspendovano realizovanje posjeta, tako da je jedna grupa bila fizički prisutna u sudnici 9 Suda Bosne i Hercegovine dok je druga grupa posjetu pratila u online formatu.  

 

Petnaest stažista, koji dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Litvanije, Italije i Bosne i Hercegovine, su imali priliku razgovarati sa predstavnicima Pravnog odjeljenja, Odjeljenja za podršku svjedocima i Odjeljenja za informisanje javnosti i saradnju sa zajednicom Suda Bosne i Hercegovine te postavljati pitanja kako bi unaprijedili svoje znanje o strukturi i radu ove značajne pravosudne institucije. Stažisti su najviše interesovanja iskazali za predmete ratnih zločina, te su najviše pitanja postavljali u vezi s radom Odjela I za ratne zločine.

 

Stažistima je podijeljen promotivni materijal s dodatnim informacijama o Sudu Bosne i Hercegovine, a podstaknuti su i da prate rad Suda na njegovoj službenoj internet-stranici.

 


RSS Sitemap Copyrights © Sud Bosne i Hercegovine. All rights reserved