Pretraga predmeta i presuda

Predmeti pred Sudom Bosne i Hercegovine

Sudska praksa Suda Bosne i Hercegovine

13:51 23.01.2020

Produžen pritvor optuženom Adisu Abazu

Sud Bosne i Hercegovine, u postupku odlučivanja o prijedlogu Tužilaštva BiH za produženje pritvora, nakon potvrđivanja optužnice, u predmetu Adis Abaz donio je dana 21.1.2020. godine rješenje kojim je prema optuženom Adisu Abazu produžena mjera pritvora. Pritvor je produžen zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga predviđenih članom 132. stav 1. tački a) i c) Zakona o krivičnom postupku, odnosno zbog opasnosti od bjekstva i bojazni da će ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo.

 

Pritvor prema ovom rješenju može trajati najduže 2 (dvije) godine, odnosno do 21.1.2022. godine ili do nove odluke Suda. Ako za to vrijeme ne bude izrečena prvostepena presuda, pritvor će biti ukinut, a optuženi pušten na slobodu. Kontrola neophodnosti daljeg trajanja pritvora vršit će se svaka dva mjeseca.

 

Optužnica tereti optuženog Adisa Abaza da je počinio krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 3. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH) u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. KZ BiH.


RSS Sitemap Copyrights © Sud Bosne i Hercegovine. All rights reserved