Pretraga predmeta i presuda

Predmeti pred Sudom Bosne i Hercegovine

Sudska praksa Suda Bosne i Hercegovine

16:03 09.01.2018

Određen pritvor osumnjičenom Almiru Krnjiću

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora osumnjičenom Almiru Krnjiću, Sud Bosne i Hercegovine je dana 08. januara 2018. godine donio rješenje kojim je usvojen prijedlog Tužilaštva, te je prema osumnjičenom Almiru Krnjiću određen pritvor. Pritvor po ovom rješenju može trajati najduže 1 (jedan) mjesec računajući od dana lišenja slobode, odnosno najduže do dana 06.02.2018. godine ili do drugačije odluke Suda.

 

Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio krivična djela za koje se tereti, te mu je odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje upućuju na opasnost od bjekstva i osnovane bojazni da će osumnjičeni, boravkom na slobodi, uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno ometati krivični postupak uticajem na svjedok i saučesnike.

 

Almir Krnjić je osumnjičen da je počinio krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. Krivičnog Zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH), u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe iz člana 193. stav 1. KZ BiH.

 


RSS Sitemap Copyrights © Sud Bosne i Hercegovine. All rights reserved