Pretraga predmeta i presuda

Predmeti pred Sudom Bosne i Hercegovine

Sudska praksa Suda Bosne i Hercegovine

10:03 12.01.2018

Određen pritvor osumnjičenom Adisu Abazu

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora osumnjičenom Adisu Abazu, Sud Bosne i Hercegovine je dana, 10. januara 2018. godine donio rješenje kojim je djelimično usvojen prijedlog Tužilaštva, te je osumnjičenom Adisu Abazu određen pritvor i to iz pritvorskog razloga propisanog članom 132. stav 1. tačka b) ZKP BiH( postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni, boravkom na slobodi, uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike). Pritvor po ovom rješenju može trajati najduže 1 (jedan) mjesec računajući od dana lišenja slobode, odnosno najduže do dana, 09.02.2018. godine ili do drugačije odluke Suda.

 

Istim rješenjem odbijen je kao neosnovan prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora osumnjičenom Adisu Abazu zbog posebnog razloga iz tačke a) stava 1. člana 132. ZKP BiH (postojanje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva).

 

Adis Abaz je osumnjičen da je počinio krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH), u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe iz člana  193. stav 1. KZ BiH.


RSS Sitemap Copyrights © Sud Bosne i Hercegovine. All rights reserved