Pretraga predmeta i presuda

Predmeti pred Sudom Bosne i Hercegovine

Sudska praksa Suda Bosne i Hercegovine

15:57 28.07.2021

Određen pritvor osumnjičenima u predmetu Darko Jovanović i drugi

Sud Bosne i Hercegovine, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora osumnjičenima u predmetu Darko Jovanović i drugi (S1 2 K 040875 21 Krn), donio je 27.7.2021. rješenje kojim je prihvatio prijedlog Tužilaštva BiH te je u odnosu na osumnjičene Darka Jovanovića, Murata Dizdarevića, Almira Pehlića i Armina Sefića odredio mjeru pritvora.

 

 

Pritvor prema ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana računajući od dana lišenja slobode, odnosno do 25. 8.2021. godine ili do nove odluke Suda.

 

Pritvor je određen zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga propisanih članom 132. stav 1. tačke a) Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine (ZKP BiH) u odnosu na osumnjičenog Darka Jovanovića (zbog opasnosti od bjekstva), članom 132. stav 1. tačka b) u odnosu na sve osumnjičene (zbog bojazni da će uništiti ili sakriti dokaze, te utjecati na svjedoke) i članom 132. stav 1. tačka c) u odnosu na osumnjičene Darka Jovanovića i Almira Pehlića (zbog bojazni da će ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo).

 

Osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. Krivičnog zakona BiH u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. KZ BiH.

 


RSS Sitemap Copyrights © Sud Bosne i Hercegovine. All rights reserved