Pretraga predmeta i presuda

Predmeti pred Sudom Bosne i Hercegovine

Sudska praksa Suda Bosne i Hercegovine

16:50 05.03.2021

Određen pritvor Darku Elezu

Sud je nakon održanog ročišta povodom razmatranja prijedloga za određivanje pritvora,  u predmetu Darko Elez (S1 2 K 039900 21 Krn) donio rješenje kojim je prihvaćen prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine te je prema osumnjičenom Darku Elezu određen pritvor. Pritvor prema ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana, od dana lišenja slobode, i to do 3.4.2021. godine, iz razloga predviđenih članom 132. stav 1. tačka a), b) i c) ZKP BiH.

 

Nakon što je razmotrio navode Tužilaštva i odbrane, te nakon izvršenog uvida u dostavljene dokaze Tužilaštva, Sud je utvrdio da je prijedlog Tužilaštva za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom Darku Elezu osnovan i to kako u pogledu postojanja osnovane sumnje o počinjenju inkriminisanih radnji,  tako i u pogledu postojanja posebnih pritvorskih razloga iz člana 132. stav 1. tačke a), b) i c) ZKP BiH, dok postojanje posebnog pritvorskog razloga iz člana 132. stav 1. tačka d) ZKP BiH Sud nije našao.

Darko Elez osumnjičen je da je počinio krivično djelo organizovani kriminal iz člana 250. KZBiH u vezi sa krivičnim djelima teško ubistvo iz člana 125. KZ RS,  dogovor za izvršenje krivičnog djela iz člana 364. KZ RS, iznuda iz člana 232. stav 4. u vezi sa članom 22. KZ RR i ugrožavanje sigurnosti iz člana 150. KZ RS.


RSS Sitemap Copyrights © Sud Bosne i Hercegovine. All rights reserved