Pretraga predmeta i presuda

Predmeti pred Sudom Bosne i Hercegovine

Sudska praksa Suda Bosne i Hercegovine

13:59 05.08.2014

Izvanredni i opunomoćeni ambasador Republike Turske u BiH Nj. E. Cihad Erginaya posjetio Sud Bosne i Hercegovine

Izvanredni i opunomoćeni ambasador Republike Turske u BiH Nj. E. Cihad Erginaya posjetio je danas, 05.08.2014. godine Sud Bosne i Hercegovine. Tokom razgovora sa predsjednicom Suda BiH Meddžidom Kreso predstavljene su najvažnije aktivnosti i rezultati ove institucije. Razgovaralo se i o aktuelnim zbivanjima u pravosuđu BiH, a posebno je naglašen značaj jačanja principa nezavisnosti sudstva kao temelja demokratskog društva. Pored toga razgovaralo se i o izazovima s kojima se ova institucija suočava u svakodnevnom funkcioniranju.

 

Opunomoćeni ambasador Republike Turske izrazio je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima Suda BiH, potvrdio nastavak podrške radu ove pravosudne institucije u punom kapacitetu, te procesuiranju svih krivičnih djela iz nadležnosti Suda BiH. S tim u vezi još jednom je naglašena puna opredijeljenost vlade Republike Turske procesu jačanja vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

 

Predsjednica Suda BiH Meddžida Kreso zahvalila se na posjeti i kontinuiranoj podršci Republike Turske, koju ova institucija uživa od samog osnivanja.


RSS Sitemap Copyrights © Sud Bosne i Hercegovine. All rights reserved